Vaccination

Udlandsvaccination

Vi tilbyder ikke rådgivning til rejsevaccination men anbefaler kontakt til de privateklinikker der tilbyder denne service.


Influencavaccination og Covidvaccination

Danske Regioner har fravalgt Almen praksis som samarbejdspartner til vaccination imod influenza og corona i år. Vi kede af ikke at kunne tilbyde vaccination hos os som vi plejer. 

Alle spørgsmål omkring vaccination skal rettes til Region Midt på www.vacciner.dk 

Du kan læse mere om denne beslutning her:

Plakat om sæsonvaccination

 


Pneumokokvaccination

Flere risikogrupper anbefales vaccination, da pneumokokker er en alvorlig og hyppig årsag til infektion. 

Følgende personer kan få tilskud fra sygesikringen til vaccination:

  • KOL og alder > 65 år
  • Nedsat lungefunktion til 40% eller lavere
  • Hjertepumpesvigt og alder > 65 år
  • Sukkersyge og alder > 65 år
  • Manglende milt
  • Anden kronisk hjerte-, lunge-, lever- og nyresygdom > 65 år

 

Ønsker du vaccination må du gerne kontakte din læge. 


Mæslingevaccination

Den 1. april 2018 er indført et gratis vaccinationstilbud til voksne, som ikke er immune overfor mæslinger (MFR-vaccination).

Målgruppen for tilbuddet er ikke-immune voksne, som er født i 1974 eller senere, idet Sundhedsstyrelsen antager, at alle personer født før 1974 har haft mæslinger og derfor er immune.

Ved henvendelser fra borgere, som ønsker MFR-vaccination mod mæslinger tjekkes borgerens vaccinationsstatus på Det Danske Vaccinationsregister (DDV). Du kan også selv se om du har fået vaccinationen ved at logge på hos FMK her.


Børnevaccination

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Piger kan desuden vaccineres mod livmoderhalskræft.

Vaccinationer forebygger sygdomme, som kan være alvorlige for barnet. For nogle børnesygdomme gælder, at de er meget smitsomme, og at næsten alle børn vil få sygdommene på et eller andet tidspunkt, hvis de ikke er vaccinerede. Dette gælder for mæslinger, fåresyge, røde hunde og kighoste.

Læs videre ved Statens Serum Institut.


HPV-vaccination

Vaccination mod Human Papilloma Virus (HPV-vaccination) har været en del af det danske børnevaccinationsprogram siden 1. januar 2009. 

Piger i alderen 12 til 17 år. HPV-vaccination til drenge bliver indført 1.9 2019 og vil omfatte drenge, der fylder 12 år den 1. juli 2019 eller senere, og tilbuddet gælder indtil de fylder 18 år.

Per 1. februar 2020 er et midlertidigt HPV catch-up- vaccinationsprogram desuden trådt i kraft. Tilbuddet gælder drenge født i 2006 og første halvdel af 2007, og unge mænder i alderen 18-25 år, der er tiltrukket af mænd. Dette tilbud slutter 31. december 2021.

Den gratis vaccination omfatter også andre grupper.

Læs mere på Statens Serum Institut.

 


Det Danske Vaccinationsregister (DDV)

På Det Danske Vaccinationsregisters hjemmeside kan du som borger logge på med NemId og selv danne overblik over dine udstedte og planlagte vaccinationer. Læs mere eller log på.